Coaliția Europeană a Pacienților cu Cancer (ECPC) a lansat un sondaj intitulat ”Cartografierea răspunsului statelor membre UE la pandemia de COVID-19 și cancer’‘ pentru a monitoriza experiența pacienților cu cancer, a celor care au supraviețuit în lupta cu cancerul sau a persoanelor care oferă îngrijiri medicale pacienților cu cancer, din întreaga UE. Vă rugăm să participați pentru a ne împărtăși experiența dvs.!

Sondajul este disponibil în toate limbile Uniunii Europene. Făcând click aici, veți fi direcționat către sondaj, unde veți putea selecta limba dvs. preferată, din colțul din dreapta, sus al ecranului dvs. (a se vedea imaginea de mai jos)

 

Care este scopul sondajului?

În principiu, am dori să cartografiem efectul pe care COVID-19 l-a avut asupra pacienților cu cancer și asupra tratamentului acestora, în toată Europa. Aceste informații ne vor oferi o viziune aprofundată și amplă a modului în care au fost afectați bolnavii de cancer în timpul acestei pandemii și ne vor permite să continuăm să ajutăm pacienții cu cancer în această perioadă fără precedent, cum este pandemia actuală. La rândul nostru, cu aceste informații, putem:
• să confruntăm factorii de decizie politică și să facem apel la o calitate și un acces egal la tratament pentru pacienții cu cancer din toate țările, în toate circumstanțele.
• să vedem care este legătura dintre perturbarea asistenței medicale, rezultatele nefavorabile ale tratamentului și incidența crescută a deceselor în anul următor.
• să anticipăm/să identificăm noi subiecte de susținere, politică și cercetare

Informațiile pe care ni le încredințați vor fi tratate strict confidențial: vor fi analizate statistic și anonimatul dvs. va fi pe deplin respectat.

Cât durează completarea sondajului?

Pentru a completa sondajul, veți avea nevoie de 15 minute.

Am completat sondajul, cum vă mai pot fi de folos?

Vă mulțumim pentru participarea la acest sondaj! Ne puteți ajuta în continuare, diseminând informația, prin distribuirea sondajului pe rețelele de socializare sau prin repostarea postărilor noastre despre sondaj pe Twitter. Vă rugăm să distribuiți acest sondaj prietenilor și rudelor dvs., întrucât căutăm o gamă largă de pacienți cu cancer care urmează un tratament, în timpul pandemiei de COVID-19, întrucât cu cât ajungem la mai multe persoane, cu atât mai bine. Vă încurajăm să alegeți limba preferată din traducerile disponibile, din meniul vertical situat în partea dreaptă a ecranului și să distribuiți sondajul în orice limbă preferați. În cazul în care aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați la adresa paulina.gono@ecpc.org. Dorim să vă mulțumim anticipat pentru participarea și ajutorul în diseminarea informației și așteptăm cu nerăbdare răspunsurile dvs.

Cine a aprobat acest sondaj?

Sondajul a fost revizuit de membrii Comitetului Științific ECPC: Dr. Claudia Allemani, conferențiar universitar în epidemiologia cancerului, în cadrul Grupului supraviețuitorilor de cancer, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine și Prof. Univ. Mark Lawler, directorul catedrei de Genomică translațională a cancerului, din cadrul Facultății de medicină, sănătate și științe ale vieții, Queen’s University Belfast. De asemenea, suntem recunoscători pentru contribuția domnului Dr. Frances Drummond, Administrator cercetare în cadrul Breakthrough Cancer Research (Noi descoperiri în tratamentul cancerului) și a doamnei Dr. Isabelle Soerjomataram, Șef adjunct de secție pentru Secția de supraveghere a cancerului din cadrul Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului (IARC).

Despre Coaliția Europeană a Pacienților cu Cancer

Coaliția Europeană a Pacienților cu Cancer (ECPC) reprezintă vocea pacienților cu cancer din Europa. Cu peste 450 de membri, ECPC este cea mai mare asociație a pacienților cu cancer din Europa, care acoperă toate cele 28 de state membre ale UE și multe alte țări europene și non-europene. ECPC reprezintă pacienții care sunt suferă de toate tipurile de cancer, de la cele mai rare forme, până la cele mai frecvente.