Euroopan syöpäpotilasjärjestöjen kattojärjestö ECPC julkaisi EU:n jäsenvaltioiden reagointi COVID-19-pandemiaan ja pandemian vaikutus syövän hoitoon kyselyn selvittääkseen syöpäpotilaiden,  syövästä parantuneiden ja syöpähoitajien kokemuksia tilanteesta. Kerro kokemuksistasi meille vastaamalla kyselyyn. Kyselyyn voi vastata 15.9.2020 saakka.

Kyselyyn voi vastata kaikilla EU-kielillä. Kun klikkaat tästä, sinut ohjataan suoraan kyselyyn, jossa voit valita haluamasi kielen näytön oikeasta yläkulmasta (ks. alla oleva kuva)

 

 Miksi tämä kysely on laadittu?

Haluamme ennen kaikkea selvittää, miten COVID-19-tauti on vaikuttanut syöpäpotilaisiin ja heidän saamaansa hoitoon eri puolilla Eurooppaa. Pyrimme saamaan näiden tietojen avulla perusteellisen ja laaja-alaisen kuvan siitä, miten pandemiatilanne on vaikuttanut syöpäpotilaisiin. Lisäksi nämä tiedot auttavat meitä tukemaan syöpäpotilaiden arkea tämänhetkisen pandemian kaltaisina poikkeuksellisina aikoina jatkossakin. Näiden tietojen avulla voimme

• haastaa päättäjiä toimimaan ja vaatia parempaa laatua ja tasavertaista pääsyä syöpäpotilaiden saaman hoitoon kaikissa maissa ja kaikissa tilanteissa,
• selvittää, miten terveydenhuollon häiriöt ovat yhteydessä heikentyneisiin hoitotuloksiin ja kuolemantapausten kasvuun tulevana vuonna ja
• ennustaa/tunnistaa uusia neuvonnan, politiikan ja tutkimuksen aiheita.

Meille antamiasi tietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Niitä analysoidaan tilastollisesti, ja nimettömyyttäsi kunnioitetaan täysin.

Kuinka kauan kysely kestää?

Kyselyyn vastaaminen kestää 15 minuuttia.

Miten muuten voin auttaa kyselyyn vastaamisen lisäksi?

Kiitos vastauksistasi! Voit auttaa meitä levittämään sanaa jakamalla kyselyä sosiaalisessa mediassa tai uudelleentwiittaamalla kyselyjulkaistuitamme Twitterissä. Voit myös levittää sanaa kavereillesi ja sukulaisillesi. Haluamme tavoittaa monia erilaisia COVID-19-pandemian aikana hoitoa saavia syöpäpotilaita, joten mitä enemmän ihmisiä tavoitamme, sitä parempi. Voit valita oman kielesi tarjolla olevista käännöksistä näytön oikeassa reunassa olevasta pudotusvalikosta ja jakaa kyselyä haluamallasi kielellä. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä osoitteeseen paulina.gono@ecpc.org. Kiitos jo etukäteen kyselyyn vastaamisesta ja sen jakamisesta! Odotamme vastauksiasi.

Kuka tämän kyselyn on hyväksynyt?

Kyselyn ovat tarkistaneet Euroopan syöpäpotilasjärjestöjen kattojärjestö ECPC:n tiedekomitean jäsenet Tri. Claudia Allemani, Cancer Survival Group ryhmän syöpäepidemiologian apulaisprofessori London School of Hygiene and Tropical Medicine yliopistossa ja Prof. Mark Lawler, translationaalisen syöpägenomiikan professori, lääke-, terveys- ja biotieteiden tiedekunta, Belfastin yliopisto. Kiitämme myös seuraavia heidän panoksestaan: Tri. Frances Drummond, Breakthrough Cancer Research järjestön tutkija ja Tri. Isabelle Soerjomataram, International Agency for Research on Cancer (IARC) järjestön syöpäseurantaosaston apulaispäällikkö.

Tietoa Euroopan syöpäpotilasjärjestöjen kattojärjestö ECPC:stä

Euroopan syöpäpotilasjärjestöjen kattojärjestö ECPC toimii syöpäpotilaiden äänenä Euroopassa. ECPC:llä on yli 450 jäsentä, ja se on Euroopan suurin syöpäpotilaiden kattojärjestö. Se kattaa kaikki 28 EU-jäsenvaltiota sekä monta muuta maata Euroopassa ja Euroopan ulkopuolella. ECPC edustaa kaikista syöpätyypeistä kärsiviä potilaita harvinaisemmista syöpämuodoista yleisimpiin.