Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Ασθενών με Καρκίνο (ECPC) ξεκίνησε την έρευνα «Χαρτογράφηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και του καρκίνου από τα κράτη μέλη της ΕΕ», ώστε να παρακολουθήσει τις εμπειρίες ατόμων που νοσούν ή έχουν επιζήσει από καρκίνο, καθώς και όσων φροντίζουν ασθενείς με καρκίνο σε όλη την επικράτεια της ΕΕ. Σας καλούμε να συμμετέχετε και να μας μιλήσετε για την εμπειρία σας!

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ. Κάντε κλικ εδώ, για να περάσετε απευθείας στο ερωτηματολόγιο, όπου μπορείτε να επιλέξετε την επιθυμητή γλώσσα στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης (βλ. εικόνα παρακάτω).

 

 Γιατί γίνεται η έρευνα;

Βασικός μας στόχος είναι να χαρτογραφήσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 για τους ασθενείς με καρκίνο και τη θεραπεία τους σε όλη την Ευρώπη. Αυτές οι πληροφορίες θα μας δώσουν μια ενδελεχή και ευρεία εικόνα του πώς έχει επηρεάσει η εξελισσόμενη πανδημία τους ασθενείς με καρκίνο, και θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη ζωή των ασθενών με καρκίνο σε πρωτόγνωρες συνθήκες όπως είναι η τρέχουσα πανδημία. Παράλληλα, με αυτές τις πληροφορίες, θα μπορέσουμε:

• να απευθυνθούμε στους φορείς χάραξης πολιτικής και να ζητήσουμε ποιοτική και ισότιμη πρόσβαση στη θεραπεία για τους ασθενείς με καρκίνο σε όλες τις χώρες και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
• να διαπιστώσουμε με ποιον τρόπο η διαταραχή στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης σχετίζεται με δυσμενή αποτελέσματα θεραπείας και αυξημένη θνησιμότητα το ερχόμενο έτος.
• να προβλέψουμε/να προσδιορίσουμε νέα θέματα για ευαισθητοποίηση, διαμόρφωση πολιτικής και έρευνα.

Οι πληροφορίες που μας παρέχετε θα είναι απολύτως εμπιστευτικές: θα αναλυθούν στατιστικά και η ανωνυμία σας θα είναι απολύτως σεβαστή.

Πόση ώρα πρέπει να αφιερώσω;

Απαιτούνται 15 λεπτά για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο.

Συμπλήρωσα το ερωτηματολόγιο, πώς μπορώ να βοηθήσω περαιτέρω;

Ευχαριστούμε που συμπληρώσατε το ερωτηματολόγιο! Μπορείτε να βοηθήσετε να διαδοθεί περισσότερο, κοινοποιώντας το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αναδημοσιεύοντας τις αναρτήσεις μας για την έρευνα στο Twitter. Κοινοποιήστε το επίσης στους φίλους και τους συγγενείς σας. Αναζητούμε ένα ευρύ φάσμα ασθενών με καρκίνο που υποβάλλονται σε θεραπεία κατά διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, συνεπώς όσο περισσότερους ανθρώπους προσεγγίσουμε, τόσο το καλύτερο. Επιλέξτε τη γλώσσα σας μεταξύ των διαθέσιμων μεταφράσεων στο αναπτυσσόμενο μενού στη δεξιά πλευρά της οθόνης και κοινοποιήστε το ερωτηματολόγιο στη γλώσσα της επιλογής σας. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την paulina.gono@ecpc.org. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας και τη διάδοση του ερωτηματολογίου και περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.

Ποιος έχει εγκρίνει την έρευνα;

Το ερωτηματολόγιο ελέγχθηκε από τα μέλη της Επιστημονικής επιτροπής της ECPC Δρα Claudia Allemani, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια επιδημιολογίας του καρκίνου στο Cancer Survival Group του London School of Hygiene and Tropical Medicine και τον Καθηγητή Mark Lawler, Πρόεδρο του Translational Cancer Genomics, Τμήμα Ιατρικής, Υγείας και Βιολογικών Επιστημών, Queen’s University Belfast. Ευχαριστούμε επίσης για τη συμβολή τους την Δρα Frances Drummond, Υπεύθυνη Έρευνας στο Ίδρυμα Breakthrough Cancer Research και την Δρα Isabelle Soerjomataram, Αναπληρώτρια Επικεφαλής του Τομέα για την Επιτήρηση του Καρκίνου στον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC).

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Ασθενών με Καρκίνο

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Ασθενών με Καρκίνο (ECPC) είναι η φωνή των ασθενών με καρκίνο στην Ευρώπη. Η ECPC έχει περισσότερα από 450 μέλη και αποτελεί το μεγαλύτερο συντονιστικό όργανο για τους ασθενείς με καρκίνο, καλύπτοντας και τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές και μη Ευρωπαϊκές χώρες. Η ECPC εκπροσωπεί ασθενείς που πάσχουν από όλα τα είδη καρκίνου, από τα πιο σπάνια έως τα πιο συνήθη.